Förskollärare

”Friheten i arbetet är bäst. På Alfaskolan är det spännande och trevliga arbetskamrater. Det blir mycket skratt i vår korridor på skolan”

Namn: Lennart Modig
Yrke: Förskollärare
Arbetat sedan: Jag kom till Fagersta kommun 1988. Började på Prästkragen där jag arbetade tills jag fick barn år 2000. Nu arbetar jag i förskoleklass på Alfaskolan sedan våren 2015.

Beskrivning av ditt arbete:
Jag leder förskoleklass Duvan med 6-åringar och har fritidsverksamhetmed 7-åringar på eftermiddagen. Det är en pedagogisk skolundervisning med alfabete, enklare matte och mycket lek och sång. Jag har ett fritt arbete med möjlighet att leda barnen i olika verksamheter och intresseområden.

Vilken utbildning har du?
Jag har gått ekonomiskt gymnasium och förskollärarlinje på högskolan. Sedan har jag gått lite olika kurser på högskolan, för att vara handledare och en musikutbildning för ensamblespel som kan vara  bra när man sjunger och spelar med dem och när man bygger instrument eller har drama.

Jag  fick en väderutbildning när jag gjorde lumpen så jag är en rackare på moln och att förutspå  väder ;).

Varför arbetar du här?
Jag bor i Fagersta och har min familj här.

Vad är bäst med ditt jobb/din arbetsgivare?
Friheten i arbetet är bäst. På Alfaskolan är det spännande och trevliga arbetskamrater. Det blir mycket skratt i vår korridor på skolan.
Tidigare var jag på barnomsorgen och där hade jag många helt underbara kollegor och chefer.