Kommunikatör

”En rolig upplevelse var när vår avdelning tillsammans med turist avdelningen hade releasefest för en ny turisttidning vi skapat.”

Namn: Malin Friback
Yrke: Kommunikatör
Arbetat sedan: 1 Januari 2017 på kommunikationsavdelningen under sektorn näringsliv och utveckling

Beskrivning av ditt arbete?
Mitt arbete är väldigt brett, men grundar sig i att jag fungerar som en servicefunktion både internt och externt för kommunen. Jag arbetar med allt från tillverkning av foldrar, informationsblad och tidningar till att sköta om informationsflöden på webbplatser och sociala medier. Utöver detta arbetar jag även mycket med att underlätta kommunikationsvägar genom styrdokument och utbildningar.

Vilken utbildning har du?
Jag har gått medie- och kommunikationsvetenskap med inritning visuell design vid Karlstad universitet.

Varför arbetar du här?
Dels är jag uppväxt på orten och har familjen här, men jag var glatt överraskad över att få veta att min utbildning kan komma till användning för kommunen. Jag tycker även att det är väldigt roligt att få arbeta i en mindre och mer intim organisation.

Vad är bäst med ditt jobb/din arbetsgivare?
Det jag uppskattar främst med mitt arbete är variationen av arbetsuppgifter och där ingen dag är den andra lik. Jag sätter stort värde på känslan av att få använda hela min utbildning i mitt arbeta och inte bara fokusera på vissa delar. Det gäller att vara beredd på allt! Dessutom är det väldigt roligt att finna nya samarbeten mellan sektorer och i en mindre organisation blir dessa vägar kortare.

Är det någon speciell händelse du vill berätta om?
En rolig upplevelse var när vår avdelning tillsammans med turist avdelningen hade releasefest för en ny turisttidning vi skapat. Det är alltid roligt att få visa upp sina projekt för medborgarna som faktiskt ska dra nytta av ditt arbete och även få möjlighet att samla in synpunkter och nya idéer!